Het bakje zeesla dat ik kocht raakt maar niet leeg. Met 100 gram kun je blijkbaar veel doen. Gelukkig kun je het ook maanden bewaren omdat het in zout gepekeld is. Omdat ik ook een rijpe avocado en wakame in huis had, besloot ik een zilte spread te maken.

personen

2

bereiden in

10 à 15 min

maaltijd

spread

Wat is gedroogde wakame?

Omdat ik echt een lekkere zomer-aan-zee smaak wil, gebruik ik ook gedroogde Japanse wakame. Ik vond onlangs een zak bij mijn vaste toko. De gedroogde wakame is trouwens zwart en niet groen zoals de verse die ik ook geregeld koop. Eigenlijk moet je deze zeewier voor gebruik enkele minuten laten weken in heet water, maar dan gaat er ook wat smaak verloren. Dus ik maak enkele stukjes fijn in de vijzel en doe ze zo bij het avocadomengsel. Na een uurtje in de koelkast, is de wakame heerlijk zacht en heeft de avocadospread een verfijnde zeewiersmaak. Als de spread te droog geworden is, voeg je nog wat (olijf)olie toe.

Een blijvertje, dit vegan recept. Leuk als afwisseling van de standaard guacamole.

Dit heb je nodig voor 2 personen

Ingrediënten zeesla-wakame-avocadospread

  • 20 gr zeesla
  • 30 gr amandelen (een nachtje geweekt in water)
  • 2 el sesamolie
  • 1 avocado
  • sap van ½ limoen
  • 5 gr gedroogde wakame
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • zout naar smaak

Recept: zó maak je zeesla-wakame-avocadospread

 

Stap 1

Week de amandelen enkele uren of een nacht in een klein laagje water. Zet in de koelkast.

Stap 2

Doe de zeesla, de uitgelekte amandelen en sesamolie in de hakmolen van je staafmixer en maal fijn.

Stap 3

Stamp de gedroogde wakame fijn in een vijzel.

Stap 4

Voeg de avocado, limoensap en de wakame toe aan het zeesla-amandelmengsel en laat de hakmolen nog even draaien.

Stap 5

Zet de spread een uurtje in de koelkast zodat de wakame zacht wordt en smaak afgeeft. Check daarna of het mengsel nog wat zout nodig heeft. 

Stap 6

Garneer met geroosterde sesamzaadjes en wat gedroogde wakame.

Stap 7

Serveer de zilte avocadospread met paarse tortillachips.

Enjoy!

Meer inspiratie nodig? Probeer deze recepten eens!

Lekker ziltig: zeesla-venkelsalade

Brunch-tip: zeesla is ook heerlijk in combinatie met venkel en sesamzaadjes.

Ook lekker: poké bowl met enoki

Met poké bowls kun je eindeloos variëren en experimenteren. Probeer deze eens met enoki paddenstoelen

Zo gemaakt: vegan pasta met zeekraal

Hij staat in tien minuten op tafel, deze pasta met avocado en zeekraal.

Delen? Dat kan hieronder. De laatste button zorgt voor een printvriendelijke pagina.