Duurzame keuzes worden steeds gewoner. Best wel Bewust vraagt geregeld aan mensen waarom zij welke bewuste keuzes maken. Ditmaal Han Ji, chef-kok en eigenaar van verschillende restaurants waar Chinese voedingsleer gecombineerd wordt met westerse gerechten

 

Wie is Han Ji?

Han Ji komt oorspronkelijk uit Qingdao in China. In 1999 kwam hij naar Maastricht om Internationale Economie en Econometrie te studeren. Tijdens zijn studie werkte hij in een restaurant waar hij zijn liefde voor gastronomie ontdekte.

Chef kok en ondernemer Han Ji van onder meer de UMAMI-restaurants

Chef-kok en ondernemer Han Ji van onder meer de UMAMI-restaurants

 

Wat doet Han Ji?

Han Ji’s passie werd voor iedereen tastbaar toen hij zijn eerste restaurant opende. Inmiddels heeft hij een heel imperium met verschillende concepten. Maar altijd is er naast smaakvol eten serveren een focus op innovatie, gezondheid, gastronomie en de Chinese Cultuur. Hij verdiende er zelfs een Michelinster mee voor zijn inmiddels gesloten restaurant HanTing Cuisine. Han Ji blijft nieuwe ingrediënten ontdekken en creëert Chinese concepten die in Nederland nog niet bestaan. Nieuw is het food & drink pairing concept in de UMAMI by Han restaurants waarbij bij iedere gang drankjes met een toegevoegde waarde geserveerd worden.

Drink and food pairing bij UMAMI

Drink and food pairing bij UMAMI

 

Waar vind je je restaurants?

UMAMI by Han restaurants zijn te vinden in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Maastricht, Rotterdam en een in Beijing. Dit zijn lekker betaalbare restaurants waar Chinees met een Europese twist geserveerd wordt. Gerechtjes delen is een belangrijk onderdeel van de ervaring. Daarnaast is er nog restaurant Zheng in Den Haag.

Restaurant UMAMI in Amsterdam

Restaurant UMAMI in Amsterdam

 

Hoe duurzaam is jouw restaurant?

Naast het gebruik van kwalitatief hoogwaardige en seizoensgebonden producten wordt er ook veel onderzoek gedaan met betrekking tot de Chinese voedingsleer en hoe wij dit kunnen toepassen in onze menu’s. Balans is de kern van de Chinese voedingsleer, evenals bij Restaurant Zheng, en balans is duurzaamheid.

Wij bieden onze gasten gebalanceerde en heerlijke dineropties waar duurzame producten van lokale leveranciers, 5000- jaar Chinese voedingsleer kennis (TCM – Traditional Chinese Medicine), gezondheid en samenleving met elkaar in harmonie komen. De ongekende mogelijkheden in zowel Chinese gastronomie als gezondsheidscultuur kunnen positiviteit brengen in de samenleving en dus in een betere omgeving.

Verder werken werknemers van verschillende afdelingen binnen het bedrijf nauw met elkaar samen om voedselverspilling tegen te gaan. Als gevolg van de samenwerking tussen de productie en marketing bijvoorbeeld, worden nieuwe kooktechnieken geïnnoveerd door Chinese en Westerse technieken te fuseren en zo verspilling tegen te gaan.

Heerlijke vegan gerechten bij restaurant UMAMI

Heerlijke vegan gerechten bij restaurant UMAMI

 

Waarom kies je voor duurzaam?

Alles begint bij jezelf! Een gezonde en veilige omgeving voor de toekomstige generaties creëren kunnen we niet alleen. We kunnen niet in een stap de wereld redden en een esthetische wereld garanderen, maar we kunnen wel dagelijks een kleine en welwillende stap vooruitzetten door verantwoord om te gaan met de samenleving. Door een brug te slaan tussen het Oosten en het Westen, door kennis en ervaring te delen en continu te innoveren, kunnen we samen een gezondere en betere wereld creëren voor onze toekomstige generaties.

Een mjammie einde van een perfecte lunch bij UMAMI

Een mjammie einde van een perfecte lunch bij UMAMI

 

Wat is jouw favoriete vegan gerecht?

Mijn favoriete vegan gerecht is onze Tarocake geserveerd in een wok. Een mooi hartig gerecht dat is bomvol van smaak is en ook hoog is aan de juiste voedingswaarden. Taro is hoog aan kalium wat zorgt voor zoutregulatie in het lichaam en is hierdoor gunstig voor de bloed- en hartvaten. Hiernaast wordt het product gezien als complexe koolhydraat. Het laat de bloedsuikerspiegel niet te snel stijgen en hierdoor heb je langer een verzadigd gevoel. Ook wordt er gebruikt gemaakt van oesterbladolie wat veel antioxidanten bevat. Door sojaolie te gebruiken om de peper en het oesterblad in te fuseren is het recept volledig plantaardig.

 

Recepturen Tarocake in de wok

Het favoriete recept van Han Ji

Tarocake in de wok, het favoriete recept van chef-kok Han Ji

Tarocake

 • 1 liter groentebouillon
 • 50 gram geraspte taro aardappel
 • 100 gram wortel brunoise
 • 1 stengel bosui fijngehakt
 • 250 gram Glutinous rijstbloem
 • 3 gram zout
 • 2 gram peper

Wok de aardappel, wortel en bosui voeg daar de koude bouillon aan toe. Maak van de bloem, zout en peper een mengsel en voeg dit al roerend toe aan de bouillon. Roer deze massa glad en zorg ervoor dat de massa goed is gebonden en er geen klontjes bloem achterblijven. Stort de massa in een ½ gastronorm bak en maak deze ongeveer 3 cm hoog. Stoom nu de cake gedurende 30 minuten af en laat deze opstijven en afkoelen in de koelkast. Na het opstijven snij je de Tarocake in blokjes.

Voordat het in de wok gaat, stoom de cake gedurende 2 minuten.

Salade van Chinese asperge en wortel

 • 50 gram wortel Brunoise
 • 50 gram Chinese asperge Brunoise

Snijd de wortel en de Chinese asperge in blokjes van een halve cm. Houd de wortel en de Chinese asperge gescheiden. Blancheer de groente en doe het in ijswater. Meng vervolgens de wortel en Chinese asperge.

Chilli gel

 • 500 gram Kimchee base
 • 150 gram Sriracha saus
 • 400 gram Water
 • 35 gram sesamolie
 • 3 eetlepels Gelfred (Sosa)

Weeg alle ingrediënten af in een blender beker. Draai vervolgens de ingrediënten zodanig tot de massa zich gaat binden en gel dikte heeft. Zeef voor de zekerheid de massa door een fijne zeef.

Wortelcrème

 • 500 gram wortel
 • 2 gram zout
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 theelepels Xantana (bindmiddel)

Zet de wortel net onder water op het vuur. Kook de wortel gaar. Doe de gekookte wortel in een blenderbeker en voeg hier 200 gram kookvocht aan toe. Voeg nu ook zout, olijfolie en Xantana toe. Zeef de crème door een fijne zeef.

Crispy chili hazelnoten sambal

 • 100 gram ongebrande hazelnoten
 • 2 eetlepels crispy chilli sambal

Bak de hazelnoten in de pan tot goudbruin in een beetje olie. Voeg als volgt de sambal toe en laat dit ongeveer 2 minuten op laag vuur trekken, zodat de smaak van de sambal vrijkomt.

Chinese aspergenest

Schil een Chinese asperge en snij met de mandoline dunne reepjes met het dunste bijbehorende mes. Spoel vervolgens de aspergelinten in ijswater zodat de asperge een krokante bite krijgt.

Ufo van wortel

Schil een wortel en snij in de breedte op de snijmachine op stand 1. Gebruik een ronde steker 4 en steek de wortel uit. Pak een mes en snij vanaf het midden tot een uiteinde van het rondje een snee. Nu kan je de twee uiteindes pakken van het rondje en om elkaar heen vouwen zodat het een kegelvormig formaat krijgt.

Producten nodig voor afwerking

 • Chilli olie
 • Oesterbladolie
 • Borage cress
 • Oesterblad puntjes
 • Vurige afrikaantjes
 • Roze Korenbloem