BEWUSTER LEVEN

Duurzaamheid in huis: de cv-ketel

Duurzaamheid in huis: de cv-ketel

Sinds de energieprijzen door het plafond gaan, denkt iedereen meer dan ooit na over het gas- en stroomverbruik in huis. Natuurlijk is het fijn om geld te besparen, maar het is gelijk een mooi moment om te checken hoe milieu(on)vriendelijk de woning is. Goed isoleren...

Lees meer
Boskalis Beach Cleanup Tour: maak de stranden schoon

Boskalis Beach Cleanup Tour: maak de stranden schoon

Afgelopen jaar liep ik een etappe mee van de Boskalis Beach Cleanup Tour, de leukste manier om de stranden van Nederland wat schoner te maken. Ook dit jaar kun je weer meehelpen plastic en ander afval van onze kust te verwijderen. Opruimen was zelden zo gezellig en nuttig tegelijk.

Lees meer
Chef kok Han Ji over zijn duurzame keuzes

Chef kok Han Ji over zijn duurzame keuzes

Duurzame keuzes worden steeds gewoner. Best wel Bewust vraagt geregeld aan mensen waarom zij welke bewuste keuzes maken. Ditmaal Han Ji, chef-kok en eigenaar van verschillende restaurants waar Chinese voedingsleer gecombineerd wordt met westerse gerechten

Lees meer
Vegan voor beginners > van A tot Z

Vegan voor beginners > van A tot Z

Sinds 1 januari 2019 eet ik thuis vegan, na bijna 40 jaar vegetariër geweest te zijn. Op sommige momenten zonder problemen. Andere keren merk ik dat in producten toch iets dierlijks verwerkt is of heb ik moeite een goede vervanger te vinden. Daarom een A tot Z lijst voor beginnende vegans.

Lees meer
Doe mee: Week tegen Voedselverspilling

Doe mee: Week tegen Voedselverspilling

De eerste week van oktober is de Week tegen Voedselverspilling. En dat is nodig. Alleen in Nederland gooien we samen jaarlijks zo’n 700 miljoen kilo nog eetbaar/drinkbaar voedsel weg, aldus Milieu Centraal.

Lees meer
Seventh Generation, duurzaam schoonmaken

Seventh Generation, duurzaam schoonmaken

Bewuster leven vraagt vaak (kleine) offers. Minder vliegen, geen vis en vlees eten, om maar enkele voorbeelden te noemen. Maar het kan soms ook volledig pijnloos: door groene producten te gebruiken. Unilever introduceerde in Nederland het merk Seventh Generation.

Lees meer
Eetbare wilde planten: op expeditie in Amsterdam

Eetbare wilde planten: op expeditie in Amsterdam

Nog niet zolang geleden kreeg ik twee boeken over wildplukken toegestuurd. Het leek me fantastisch om zelf eens te gaan foerageren in de stadswildernis, maar ook wel een beetje eng. Wat fijn dat ik mee kon met een wildplukexpeditie van Anke Wijnja.

Lees meer
Handige gidsen: wildplukken, zo doe je dat

Handige gidsen: wildplukken, zo doe je dat

Een dag de natuur in, urenlang rondslenteren in bossen, duinen, natuurgebieden en dan ’s avonds een maaltijd maken met zelf geplukte ingrediënten. Klinkt goed toch? Hier twee boeken die je op weg helpen in wildplukland. Plus enkele do’s en don’ts.

Lees meer