VERRUKKELIJK VEGAN

Vegan broccolirijst buddha bowl met rode kool

Vegan broccolirijst buddha bowl met rode kool

Vaak zie ik in de supermarkt bakjes broccolirijst liggen. Best prijzig vergeleken met de stronkjes broccoli die iets verderop op de groente afdeling liggen. Dus heb ik zelf wat broccoli tot rijst vermalen. Het blijkt een heerlijke basis voor een veganistische buddha bowl.

Lees meer
Vegan kikkererwtenmeel-quiche met broccoli en tomaat

Vegan kikkererwtenmeel-quiche met broccoli en tomaat

De een noemt het een quiche, de ander een frittata. Hoe je het ook noemt, deze 100% plantaardige kikkererwtenmeel-quiche met broccoli en tomaat is een heerlijk lunchgerecht of voorgerecht. Of zelfs een diner als je het serveert met een salade.

Lees meer
Gefermenteerde tofu: het is bijna vegan feta

Gefermenteerde tofu: het is bijna vegan feta

Het begint bijna op een hobby te lijken: fermenteren. Na de heerlijke bloemkool en rodekool heb ik me nu op tofu gestort. Ik kocht al geregeld gefermenteerde tofu van Taifun maar dat is best een dure hobby. Zelf maken is een stuk goedkoper. En bovendien kun je er nog extra smaakjes aan toevoegen ook. Ik vind gefermenteerde tofu heerlijk als alternatief voor het traditionele kaasblokje. Maar de kimchi tofu doet het ook erg goed in salades en buddha bowls.

Lees meer
Romige mangomousse, vegan en fruitig

Romige mangomousse, vegan en fruitig

Hier een recept voor een snel te maken, verrukkelijk romig dessert. Natuurlijk is deze mangomousse vegan, dankzij de plantaardige ‘slagroom’. Een zomers afsluiting voor een diner. Of als lekker tussendoortje als je trek hebt in een fruitige snack.  

Lees meer
Munt-mango cheesecake, vegan en no bake

Munt-mango cheesecake, vegan en no bake

Voor het eerst maakte ik een vegan cheesecake met cashewnotencrème. Die notencrème had ik eerder al voor een chocoladetaart gebruikt, en dat beviel goed. Als smaakmakers koos ik voor ingrediënten als munt, mango en oranjebloesemwater. Et voilà, zo ontstond dit recept voor een 100% plantaardige, no bake munt-mango cheesecake.

Lees meer
Bieten tarte tatin met mierikswortelmousse

Bieten tarte tatin met mierikswortelmousse

Een bieten tarte tatin wilde ik al heel lang eens maken. Gewoon omdat ik bietjes uit de oven zo lekker vind. En met een knapperig bladerdeeglaagje en een scherpe mierikswortelmousse zijn rode bieten helemaal onweerstaanbaar.

Lees meer