VERRUKKELIJK VEGAN

Fingerfood: witte koolsalade met Oost-Indische kers

Fingerfood: witte koolsalade met Oost-Indische kers

Buiten eten vraagt om makkelijk. Fingerfood is altijd goed. Geen geklungel met bestek en een bord op schoot, maar makkelijke hapjes die je zelfs staand goed kunt eten. Deze witte koolsalade in een blad van Oost-Indische kers voldoet aan alle eisen.

Lees meer
Asperges met vegan tofu-eisaus

Asperges met vegan tofu-eisaus

Asperges en ei zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Zelfs vegans hoeven deze heerlijke combinatie niet te missen. Met kala namak en zijden tofu maak je een heerlijke plantaardige, eisaus bij de asperges.

Lees meer
Oranje paprika-soep: vegan Koningsdagrecept

Oranje paprika-soep: vegan Koningsdagrecept

Het wordt een rare Koningsdag dit jaar, zonderde gebruikelijke feesten, optredens en markten. Dan maken we er thuis maar een feestje van. Met bijvoorbeeld deze oranje paprika-soep die in elk geval zorgt voor de juiste, feestelijke kleur aan tafel.

Lees meer
Zomerse erwtensoep, verfrissend en vegan

Zomerse erwtensoep, verfrissend en vegan

De ene dag is het 25 graden, enkele dagen later is het ’s nachts rond het vriespunt. Het weer is behoorlijk afwisselend. Een winterse erwtensoep kan, maar met het oog op de nabije toekomst, kies ik voor een zomerse variant. Het resultaat is een lichte, frisgroene soep.

Lees meer
Vegan aardappelcurry met tomaat en rijst

Vegan aardappelcurry met tomaat en rijst

Onlangs kreeg ik een box vol groenten toegestuurd van Boerschappen. Daarin zaten veel aardappels, rode uien en tomaten. Een deel daarvan heb ik gebruikt voor het maken van deze veganistische tomaat-ui-aardappelcurry

Lees meer
Vegan kokosmakronen met gecondenseerde kokosmelk

Vegan kokosmakronen met gecondenseerde kokosmelk

Mooi om te zien hoe veel van de dingen die het leven lekker maken 100% plantaardig zijn of eenvoudig diervriendelijk gemaakt kunnen worden. Kokosmakronen bijvoorbeeld zijn dankzij gecondenseerde kokosmelk makkelijk te veganizen.

Lees meer
Spinazie-artisjok pasta met vegan kaassaus

Spinazie-artisjok pasta met vegan kaassaus

Met de ‘intelligente’ lockdown ga ik toch minder naar buiten dan gewoonlijk. En dus heb ik mijn voorraadkast maar eens opgeruimd. Daar kwam ik een potje artisjokpuree tegen. Een prima ingrediënt voor een pastasaus, zoals spinazie-artisjok pasta. En die bevalt zo goed dat ie ook na het corona-tijdperk nog geregeld op tafel zal komen.

Lees meer
Vegan broccolirijst buddha bowl met rode kool

Vegan broccolirijst buddha bowl met rode kool

Vaak zie ik in de supermarkt bakjes broccolirijst liggen. Best prijzig vergeleken met de stronkjes broccoli die iets verderop op de groente afdeling liggen. Dus heb ik zelf wat broccoli tot rijst vermalen. Het blijkt een heerlijke basis voor een veganistische buddha bowl.

Lees meer
Vegan kikkererwtenmeel-quiche met broccoli en tomaat

Vegan kikkererwtenmeel-quiche met broccoli en tomaat

De een noemt het een quiche, de ander een frittata. Hoe je het ook noemt, deze 100% plantaardige kikkererwtenmeel-quiche met broccoli en tomaat is een heerlijk lunchgerecht of voorgerecht. Of zelfs een diner als je het serveert met een salade.

Lees meer
Gefermenteerde tofu: het is bijna vegan feta

Gefermenteerde tofu: het is bijna vegan feta

Het begint bijna op een hobby te lijken: fermenteren. Na de heerlijke bloemkool en rodekool heb ik me nu op tofu gestort. Ik kocht al geregeld gefermenteerde tofu van Taifun maar dat is best een dure hobby. Zelf maken is een stuk goedkoper. En bovendien kun je er nog extra smaakjes aan toevoegen ook. Ik vind gefermenteerde tofu heerlijk als alternatief voor het traditionele kaasblokje. Maar de kimchi tofu doet het ook erg goed in salades en buddha bowls.

Lees meer