BIJ DE BORREL

Dukkah, de veelzijdige oosterse kruidendip

Dukkah, de veelzijdige oosterse kruidendip

Dukkah is een heerlijk veelzijdig kruiden-notenmengsel uit Egypte. Meestal wordt het gegeten met brood en olijfolie. Maar onlangs kreeg ik tijdens een borrel radijsjes gedipt in dukkah. Ook erg lekker.

Lees meer
Peterseliepesto, makkelijk en multifunctioneel

Peterseliepesto, makkelijk en multifunctioneel

Pesto’s zijn lekker multifunctioneel. Ideaal voor een snelle pasta bomvol smaak of een goed alternatief voor boter op brood. Je pimpt er een salade mee en een lepel pesto geeft extra smaak aan bijvoorbeeld een simpele tomatensoep. Hier een recept voor platte peterseliepesto.

Lees meer
Recept: zilte zeesla-wakame-avocadospread

Recept: zilte zeesla-wakame-avocadospread

Het bakje zeesla dat ik kocht raakt maar niet leeg. Met 100 gram kun je blijkbaar veel doen. Gelukkig kun je het ook maanden bewaren omdat het in zout gepekeld is. Omdat ik ook een rijpe avocado en wakame in huis had, besloot ik een zilte spread te maken.

Lees meer
Recept: rode bieten-tofu spread

Recept: rode bieten-tofu spread

De kleur van rode bieten, dat intense dieprode, ik ben er verliefd op. Als ik ze eet, voel ik me gezonder worden. Daarom dit supersnel-klaar recept voor een vrolijk stemmende bieten-tofuspread.

Lees meer