KOEK & TAART

Vegan kokosmakronen met gecondenseerde kokosmelk

Vegan kokosmakronen met gecondenseerde kokosmelk

Mooi om te zien hoe veel van de dingen die het leven lekker maken 100% plantaardig zijn of eenvoudig diervriendelijk gemaakt kunnen worden. Kokosmakronen bijvoorbeeld zijn dankzij gecondenseerde kokosmelk makkelijk te veganizen.

Lees meer
Munt-mango cheesecake, vegan en no bake

Munt-mango cheesecake, vegan en no bake

Voor het eerst maakte ik een vegan cheesecake met cashewnotencrème. Die notencrème had ik eerder al voor een chocoladetaart gebruikt, en dat beviel goed. Als smaakmakers koos ik voor ingrediënten als munt, mango en oranjebloesemwater. Et voilà, zo ontstond dit recept voor een 100% plantaardige, no bake munt-mango cheesecake.

Lees meer
Recept: vegan no bake chocoladetaart

Recept: vegan no bake chocoladetaart

Sinds mijn allereerste no bake vegan cheesecake zo goed gelukt is, ben ik helemaal in de taart-modus. En omdat chocolade mijn belangrijkste zoete guilty pleasure is, probeerde ik ditmaal een veganistische no bake chocoladetaart. Mag je iets na één puntje proeven al officieel een verslaving noemen?

Lees meer
Vegan no bake cheesecake met Violife Creamy

Vegan no bake cheesecake met Violife Creamy

Cheesecake, je mag me ervoor wakker maken. Maar alleen als het een no bake cheesecake is. Het lekkere frisse van de verse ‘kaas’ maakt deze taart onweerstaanbaar. Met een bakje Violife Creamy original is de vegan vulling zo gemaakt.

Lees meer
Appeltaart, homemade en volledig vegan

Appeltaart, homemade en volledig vegan

Een van mijn zoete zondes is zelfgemaakte appeltaart. En ook die is heel eenvoudig helemaal diervriendelijk en dus vegan te maken. Zo’n zelfgemaakte appeltaart is eigenlijk nog lekkerder als iemand anders hem maakt. Wel de lusten, niet de lasten. Fijn dus dat mijn zus pas de keuken indook en deze veganistische appeltaart maakte.

Lees meer