Met nog enkele frissere avonden in het vooruitzicht, kan deze aardappel-preisoep nog net. Zo’n stevige soep doet het ook goed als maaltijdsoep.
Deze aardappel-preisoep is een heerlijke restjessoep. Heb je nog een paar aardappeltjes liggen en een stuk prei, dan heb je al bijna alles in huis. Deze hoeveelheden zijn voldoende voor drie volle kommen als maaltijdsoep (lunchgerecht) of 6 kommetjes als voorgerecht.
Ingrediënten vegan aardappel-preisoep
Recept voor 3 à 6 personen
- 400 gr krieltjes, ongeschild
- 400 gr prei, wit en groen
- 750 ml groentebouillon
- 1 dikke teen knoflook
- 1 volle el vegan boter
- ½ limoen, sap
- 60 gr vegan feta (bv Greek White Block van Violife)
- 60 ml sojayoghurt
- Peper en zeezout naar smaak
Recept plantaardige prei-aardappelsoep
Stap 1
Was de krieltjes en doe ze in een pan. Snij grote exemplaren in tweeën. Voeg in ringen gesneden prei, de geperste knoflook en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten op zacht vuur doorkoken.
Stap 2
Mix in het bakje van de staafmixer de veganistische fetakaas en de sojayoghurt door elkaar.
Stap 3
Haal de pan van het vuur, voeg de boter en het limoensap toe en mix met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verdeel de soep over kommen en voeg aan iedere kom een lepeltje van de kaas/sojayoghurtmix toe.
MEER VEGANISTISCHE SOEPEN
Nog een soep met ditmaal een onvervalste winterse groenten is deze opvallende rode kool soep.
Of probeer deze bloemkoolsoep met een Indiaas-Frans tintje.