Een oer-Hollandse groente als bloemkool is de perfecte basis voor een oriëntaalse soep. Dankzij de kant-en-klare kruidenmix vadouvan hoef je niet een kast vol kruiden in huis te hebben en is deze Indiaas-Franse bloemkool soep snel gemaakt

personen

2 à 4

bereiden in

25 min

maaltijd

maaltijdsoep

Vadouvan is een kruidenmix met invloeden uit India en Frankrijk. De basis ligt in de Indiase staat Tamil Nadu waar ooit vele Franse kolonisten woonden. Ik ben er ooit geweest en liep daar zelf door de straten van Puducherry vol witte, koloniale huizen. Maar pas in Nederland ontdekte ik de kruidenmix vadouvan. De samenstelling verschilt per merk. In de kruidenmix die ik kocht zit onder meer koriander, komijnzaad, mosterdzaad, kurkuma, fenegriek, chillies, venkel, sandelhout, dragon, knoflook en ui. Vandouvan is een kruidenmix bomvol smaak maar niet té pittig, dus perfect om een groente met een vrij zachte smaak op een vriendelijke manier meer power te geven.

Dit heb je nodig voor 2 à 4 personen

Ingrediënten bloemkoolsoep met vadouvan

  • 3 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, klein gesneden
  • 1 kleine bloemkool of een halve grote bloemkool
  • 1 volle el vadouvan kruidenmix
  • 750 ml water
  • 50 gr santen
  • Sap van ½ limoen
  • Zout naar smaak

Recept: bloemkool met Vadouvan maaltijdsoep 

Stap 1

Snipper de sjalotjes en fruit ze in een minuut of vijf glazig in wat plantaardige olie.

Stap 2

Snijd de bloemkool in stukken, de steel ook, snijd die in wat kleinere stukken.

Stap 3

Voeg de bloemkool, de fijngesneden knoflook en de vadouvan toe aan de sjalotten en bak een minuut of twee mee.

Stap 4

Voeg het water toe en laat tien minuten koken met het deksel op de pan.

Stap 5

Doe de santen in de soep en laat oplossen.

Stap 5

 

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Stap 6

Roer het limoensap door de bloemkoolsoep en proef of de soep nog wat zout kan gebruiken.

Enjoy!

MEER SOEP

Als het een relatief licht soepje is, zoals deze vegan variant met koolrabi, tomaat en dille, dan eet ik er nog een broodje met een fijne spread bij, bijvoorbeeld deze gezonde en snel te maken bietjes-tofu-spread.

Meer inspiratie? Probeer deze recepten eens!

Ook lekker: poké bowl met enoki

Met poké bowls kun je eindeloos variëren en experimenteren. Probeer deze eens met enoki paddenstoelen

Lekker ziltig: zeesla-venkelsalade

Brunch-tip: zeesla gecombineerd met venkel en sesamzaadjes.

Zo gemaakt: vegan pasta met zeekraal

Pasta van A tot Z: avocado tot zeekraal.

Delen? Dat kan hieronder. De laatste button zorgt voor een printvriendelijke pagina.