Zin in een gezonde pizza? Dankzij het kookboek Pizza maak je zelf pizzabodems van jouw favoriete groenten in jouw favoriete kleur. Met fijne toppings natuurlijk.

kookboek Pizza van Manon van Essen

De cover van kookboek Pizza van Manon van Essen

 

Het verhaal van de Magioni is zo’n heerlijk succesverhaal. Bedenker en ontwikkelaar Manon van Essen kwam een jaar of drie geleden op het idee om pizzabodems van groente te maken. De bloemkoolpizza bestond al maar nog niet in de kant-en-klaar variant. Het werd een traject van vallen en opstaan en toch weer doorgaan. En uiteindelijk lag de Magioni pizzabodem in de schappen bij de supermarkt. Inmiddels is het concept gekocht door een grote partij die het nog breder in de markt kan zetten.

Homemade, de perfecte vegan pizza. kookboek van Manon van Essen

Homemade, de perfecte vegan pizza

 

Makkelijk meer groenten eten

Zo’n pizzabodem maakt het wel heel makkelijke om wat meer groente te eten. En dat is nodig want dat er zijn maar weinig mensen die de door het Voedingscentrum aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram groenten binnen krijgen. Nog een voordeel van groenten-pizzabodems: ze bevatten gemiddeld 30% minder kcal dan gewone pizzabodems.

Zo maak je zelf de perfecte pizzabodem. kookboek Pizza van Manon van Essen

Zo maak je zelf de perfecte pizzabodem

 

Zelf je groentenpizza maken

Maar je bent niet afhankelijk van de supermarkt. Pizzabodems maken van groenten kun je ook zelf. In het boek Pizza van Manon van Essen leer je hoe. Natuurlijk kun je zo’n bodem nog wat pimpen. Voeg kurkuma toe en je hebt een felgele pizza. Spirulina zorgt voor een groene bodem. En butterfly pea (ik had er nog nooit van gehoord maar in het Nederlands noemen we het een kittelbloem) maakt dat je bodem een felblauwe kleur krijgt.

Manon geeft er er ook nog vele bijzondere saus- en topping-tips bij. Plus enkele goede recepten voor smaakvolle salades. Ik ga er binnenkort mee aan de slag. Wordt vervolgd!

Pimp je pizzabodem met natuurlijke kleurstoffen.

Pimp je pizzabodem met natuurlijke kleurstoffen

 

Pizza van Manon van Essen, uitg. Spectrum, prijs: 16,99 euro

Waarom zou je pizza eten niet combineren met wildplukken. Je oogst kun je verwerken als topping op je pizza. Deze boeken maken je wegwijs in de wereld van het wildplukken.

Kleefkruid groeit hier volop, je hebt zo een handvol. Wildplukexpeditie in Amsterdam-Noord, wildplukken, eetbare wilde planten

Wildplukken in stadsparken