Een vegan linzensalade is lekker vullend en ideaal als lunch. Maar linzen kunnen soms wat melig zijn. Door de toevoeging van ingelegde citroenen en verse munt krijgt de salade een frisse toon.
Linzen zijn lekker veelzijdig. Ik gebruik ze voor een veganistische curry, voor een 100% plantaardige rode linzensoep of zoals nu, voor een salade. Het fijne van linzen is dat ze niet eindeloos hoeven te weken, zoals sommige andere gedroogde peulvruchten.
Ingrediënten vegan linzensalade
Recept voor 2 personen
- 150 gram gedroogde linzen
- 2 tomaten
- 1/3 komkommer
- 1 bosui, wit plus groen
- ½ ingelegde citroen (vaak te koop bij Turkse of Marokkaanse winkels, maar ook bij Ekoplaza)
- 20 gr verse koriander
- 2 takken verse munt
Ingrediënten dressing
- 1 el tahin
- 1 el granaatappelsiroop
- 1 el water
- 1 el olijfolie
- snuf zout
Recept voor kruidige linzensalade
Stap 1
Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking
Stap 2
Voeg alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en roer goed door tot alles gemengd is.
Stap 3
Snijd de komkommer, tomaat, bosui en ingelegde citroen in kleine stukjes en doe in een schaal
Stap 4
Meng de dressing door het groentenmengsel.
Stap 5
Snijd de koriander (blad plus stengels) en de blaadjes van de munt fijn. Doe de helft van de kruiden bij de groenten.
Stap 6
Giet de linzen af en meng die ook door het groentenmengsel.
Stap 7
Strooi de rest van de kruiden over de linzensalade
MEER MET LINZEN
Rode linzensoep met een oosterse twist.
Ook lekker: een winterse linzensalade met boerenkool