Recept voor oesterzwam-gyros met pitabrood. In de winter eet ik graag ook tijdens de lunch iets warms. Een burger of shoarma of iets dergelijks, natuurlijk veganistisch. Bij AH zag ik mooie rozerode vegan pitabroodjes met biet in het schap liggen. Gezond en het ziet er ook nog leuk uit. Samen met oesterzwammen met gyroskruiden creëer je snel een heerlijke lunchgerecht.

personen

1

bereiden in

10 à 15 min

maaltijd

lunchgerecht

Oesterzwam-gyros op een bieten-pitabroodje

Het broodje smeer ik aan de binnenkant altijd in met vegan mayonaise. Ik houd erg van die van Jean Baton omdat die een beetje zuur is. Lekker fris. Maar Remia heeft ook een goede en zeer betaalbare veganistische Mayolijn die ook nog eens de helft minder calorieën bevat dan de gemiddelde mayonaise. Roer er eventueel een paar druppels citroensap door. In dit geval viel het niet mee om het bietenbroodje goed te besmeren omdat het pitabroodje bij het opensnijden nogal uit elkaar viel. Maar ja, het gaan om de smaak.

Recept voor oesterzwam-gyros voor 1 persoon

Ingrediënten oesterzwam-gyros op pitabrood

  • 100 gr oesterzwammen
  • 1 el olie om in te bakken
  • flinke snuf gyroskruiden
  • paar plakjes komkommer
  • 1 handje rucola
  • 1 vegan bieten-pitabroodje
  • 1 el vegan mayonaise

Recept: zó maak je oesterzwam-gyros

 

Stap 1

Verwarm het broodje volgens aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Verwarm een el plantaardige olie in een koekenpan of kleine wok. Scheur de oesterzwammen in dunne repen en voeg aan de hete olie toe. Bak op hoog vuur onder voortdurend roeren gaar tot de oesterzwam her en der lichtbruin is.

Voeg een lekkere snuf gyroskruiden toe en roer nog een keer door.

Stap 3

Snijd het bietenbroodje open en besmeer de binnenzijde met vegan mayonaise.

Stap 4

Doe de schijfjes komkommer in het broodje, plus de rucola en voeg tot slot de oesterzwam toe. In plaats van komkommer kun je ook een halve avocado in dunne plakjes snijden en bij de oesterzwam in het broodje doen.

Enjoy!

Meer inspiratie nodig? Probeer deze recepten eens!

Exotische bloemkoolsoep

Geef bloemkoolsoep een een Frans-Indiaas tintje

Ook lekker: rodebloemkoolsoep

Rode kool in de soep? Waarom niet? Het resultaat is een spectaculair gekleurde soep die heel smaakvol is.

Maak zelf je vegan champignonburger

Iets meer werk dan kant-en-klaar maar dan heb je ook een verrukkelijke champignonburger.

Delen? Dat kan hieronder. De laatste button zorgt voor een printvriendelijke pagina.