Van restjes groenten maakt je eenvoudig ratatouille. Het ziet er leuk uit en dit groentengerecht is bovendien snel gemaakt. De oven doet het meeste werk.

 

Wat zijn knoflookuitjes?

Opeens zie ik ze overal liggen, rieten mandjes met knoflookuitjes of knoflook solo. Het zijn kleine uitjes die behoorlijk naar knoflook smaken en ruiken maar geen teentjes hebben. Ik gebruikte ze om deze variatie op ratatouille te maken. Het gerecht was vooral bedoeld om wat restjes groenten weg te werken. Meestal belanden die bij mij in een goed gevulde soep maar dit keer dus niet. Dat het er leuk uitziet is mooi meegenomen. En lekker is dit vegan gerecht zeker.

Kleine knoflookuitjes of knoflook solo

Kleine knoflookuitjes of knoflook solo

 

Ingrediënten voor snelle ratatouille

Recept voor 2 personen

  • 200 gr tomaten uit blik
  • 1 afgestreken tl bospaddenstoelenbouillon (ik gebruik de bouillon van Vitam)
  • 1 knoflookuitje
  • ½  aubergine
  • 2 tomaten
  • ½ gele paprika
  • 2 ovenschaaltjes, ongeveer 12×8 cm
Kleurrijke variatie op ratatouille , groenten, vega, vegan, veganistisch, plantaardig

Kleurrijke variatie op ratatouille

 

Recept voor kleurrijke ratatouille

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200⁰C

Stap 2

Snijd het knoflookuitje heel fijn. Meng die door de champignonbouillon en de tomaten uit blik. Verdeel het tomatenmengsel over twee ovenschaaltjes.

Stap 3

Snijd de aubergine, tomaten en paprika in dunne plakjes (ongeveer 3 à 4 mm dik). Zet ze om en om rechtop in de ovenschaaltjes.

Stap 4

Plaats de schaaltjes 30 minuten in de oven en serveer bijvoorbeeld samen met bulgur en een burger.

Enjoy!

Kleurrijke variatie op ratatouille , groenten, vega, vegan, veganistisch, plantaardig

Na 30 minuten in de oven is de ratatouille klaar

 

OOK LEKKER UIT DE OVEN

Nog zo’n heerlijk gerecht waarbij de oven het meeste werk doet is deze hele bloemkool uit de oven.

Recept voor hele bloemkool uit de oven

Recept voor hele bloemkool uit de oven