Lekkere vitaminen, dat is waar ik ’s morgens behoefte aan heb. Niet te zoet, makkelijk te maken en toch gezond. Een groene spinazie-banaan smoothie dus.

personen

1

bereiden in

5 min

maaltijd

smoothie

Supergezond, superfoods

Ik voeg vaak wat spirulina, maca-poeder en tarwegras toe voor extra vitaminnen en mineralen. In tarwegras zit o.m. vitamine E en K en fosfor. Spirulina (een blauwgroene algensoort) is leverancier van veel vitaminen en mineralen (denk aan A, B1, B2 en B6, C, E en K plus calcium, magnesium en ijzer). Maar spirulina bevat vooral heel veel eiwitten. Bovendien geeft de blauwgroene alg deze smoothie zo’n prachtige, intens groene kleur. Doe niet te gul, want de smaak is al even intens. Voeg teveel toe en de smoothie wordt bitter. Maca-poeder levert onder meer de mineralen ijzer, calcium, magnesium, jodium en kalium plus ook wet eiwit. Je voegt maar kleine hoeveelheden toe dus verwacht er geen wonderen van maar vegans hebben vaak te kort aan bijvoorbeeld ijzer en calcium dus alle hulp is welkom.

Groene spinazie-banaan smoothie

Zeker in de wintermaanden heb ik ’s morgens behoefte aan een snelle energiekick. Een smoothie is dan de eenvoudigste manier. Eens per week koop ik een tros bananen die ik diezelfde dag nog in stukjes snijd en in een diepvrieszak doe. Heb ik voor dagenlang voorraad bevroren banaan. De spinazie koop ik voorgewassen in zakken van 200 gram. Daar doe ik drie dagen mee. Niet de meest milieubewuste keuze, realiseer ik me maar mijn supermarkt verkoopt geen losse spinazie. En eerlijk is eerlijk, dat de groente al gewassen is, is erg makkelijk en tijdbesparend.

Met onderstaande ingrediënten maak je één groot glas. Maar als ik hem bij een brunch (Pasen!) serveer, dan verdeel ik de smoothie over twee kleine glaasjes.

 

Dit heb je nodig

  • 200 ml havermelk
  • 1 kleine banaan (al dan niet bevroren)
  • 75 gram spinazie
  • 1 volle tl maca-poeder
  • ½ tl spirulina
  • 1 tl tarwegras
  • sap van 1 limoen
De ingredienten voor een snelle zeesla-venkelsalade: zeesla. venkel, olijfolie, rijstazijn en geroosterde sesamzaadjes

Zo maak je een spinazie-banaan smoothie

Stap 1

Doe alles in de blender, de spinazie als laatste, en blend tot je een mooie, romige groene drank hebt.

Stap 2

Schenk de smoothie in glaasjes of in een kom (ik kies voor het laatste als ik alleen ben) en garneer met enkele plakjes banaan

Meer inspiratie? Probeer deze recepten eens!

Ook lekker: zeesla-venkelsalade

Een snel-klaar-salade waarmee je het gevoel van een zomerdag aan het strand op je bord tovert.

Bieten-tofuspread met walnoten

Snel klaar en alleen al vanwege de kleur een van mijn favoriete spreads. Een vitaminebommetje op je broodje.

Delen? Dat kan hieronder. De laatste button zorgt voor een printvriendelijke pagina.