Voor het eerst maakte ik een vegan cheesecake met cashewnotencrème. Die notencrème had ik eerder al voor een chocoladetaart gebruikt, en dat beviel goed. Als smaakmakers koos ik voor ingrediënten als munt, mango en oranjebloesemwater. Et voilà, zo ontstond dit recept voor een 100% plantaardige, no bake munt-mango cheesecake.

 

Geen ei of melkproducten nodig voor deze mango-munt cheesecake. no bake vegan munt-mango cheesecake met kokos, taart, veganistisch, plantaardig

Geen ei of melkproducten nodig voor deze mango-munt cheesecake

 

De mango’s waren in de aanbieding op de markt. Ik kocht twee enorme grote voor één euro. Okay, niet biologisch vermoed ik, maar wel lekker. Overigens, ik koop geregeld een zak bananen voor een euro en die zijn vaak wel biologisch of zelfs biodynamisch. Dus het zou nog zomaar… Maar afijn, de mango’s dus. Altijd lekker voor een smoothie maar ook zeer geschikt als basis voor een veganistische, fris-fruitige munt-mango cheesecake.

In tien minuten klaar, een verse kokos mango-smootie, mango, smoothie, kokos, munt, limoen

In tien minuten klaar, een verse kokos mango-smootie

 

Ingrediënten voor een no bake munt-mango cheesecake

 Voor een springvorm met 15 cm Ø

Ingrediënten bodem

  • 8 vegan digestive koekjes
  • 30 gr kokosolie (1 volle el)

Ingrediënten cashewnotencrème

Let op, de cashewnoten moeten een nacht weken in water!

  • 200 gr ongebrande cashewnoten
  • 140 ml water
  • 2 el vanille extract
  • 1 el agavesiroop

Overige ingrediënten

  • 2 takjes verse munt, alleen de blaadjes
  • 1 tl gedroogde munt
  • 2 tl oranjebloesemwater
  • 1 mango
  • 35 gr gesmolten kokosolie
  • zest (rasp) van 1 schoongeboende limoen, sap van ½ limoen

 

Recept voor een vegan munt-mango cheesecake

Zo maak je de bodem

Stap 1

Bekleed de bodem van een 15 cm Ø springvorm met bakpapier. Smeer de zijkanten in met bv rijstolie (die olie is smaakloos)

Stap 2

Vermaal acht vegan digestive koekjes in het bakje van de staafmixer en voeg 30 gr vloeibare kokosolie toe.

Stap 3

Verspreid het mengsel egaal over de bodem (niet de zijkanten) van de springvorm en druk stevig aan.

Zo maak je cashewnotencrème

Stap 4

Laat de cashewnoten een nacht weken in een laagje water. Spoel ze even en laat uitlekken.

Stap 5

Doe de uitgelekte cashewnoten met 140 ml water en het vanille extract in een blender en mix de ingrediënten tot een romige crème. Laat de blender lekker doordraaien want je wilt geen stukjes noot meer zien.

Zo maak je de muntcrème

Stap 6

Haal de helft van de crème uit de blender en doe even in een kommetje.

Stap 7

Snijd de blaadjes munt fijn en doe in het bakje van de staafmixer. Maal zo fijn mogelijk. Voeg de apart gehouden cashewnotencrème, agavesiroop en de gedroogde munt toe en maal tot de munt mooi door de crème gemixt is.

Stap 8

Spreid de muntcrème uit over de bodem en zet de taart in de vriezer.

Geen ei of melkproducten nodig voor deze mango-munt ceesecake. no bake vegan munt-mango cheesecake met kokos, taart, veganistisch, plantaardig

Op de biscuitbodem komt eerst een laagje muntcrème en daarop de mangocrème

Zo maak je de mangocrème

Stap 9

Schil de mango. Snijd van één kant een mooie dikke schijf en houd die apart in een afgesloten bakje in de koelkast.

Stap 10

Snijd 175 gram mango in stukken en voeg die bij de overgebleven cashewnotencrème in de blender. Voeg ook limoenrasp, limoensap en 2 tl oranjebloesemwater toe en mix tot alles mooi gemengd is. Giet tot slot de gesmolten kokosolie bij het mengsel en mix nog eenmaal goed door tot een zijdezachte, romige massa.

Stap 11

Verdeel de mangocrème over de laag muntcrème in de springvorm. Zet de taart in de vriezer tot de lagen mooi hard zijn, ongeveer 4 uur.

Zo maak je een vegan munt-mango cheesecake

Stap 12

Haal de taart uit de vriezer er laat op kamertemperatuur ontdooien.

Stap 13

Garneer de taart met de schijf achtergehouden mango, in een waaier gesneden, wat geraspte, gedroogde kokos en enkele kleine blaadjes verse munt.

Daarna kan de 100% plantaardige cheesecake in de koelkast bewaard worden. Heb je teveel? Vries de taart dan in punten gesneden in, makkelijk als je volgende keer maar één puntje nodig hebt.

Recept voor plantaardige cheesecake met mango, munt en kokos. no bake vegan munt-mango cheesecake met kokos, taart, veganistisch, plantaardig

Recept voor plantaardige cheesecake met mango, munt en kokos

 

MEER CHEESECAKE

Liever geen cheesecake op basis van cashewnotencrème? Probeer dan deze is met Violife Creamy en bosbessen.

Helemaal vegan en geen oven nodig voor deze veganistische no bake cheesecake. vegan no bake cheesecake met Violife Creamy original, veganistisch

Vegan no bake cheesecake