Avocado heeft zo’n heerlijke basic smaak die je het met veel ingrediënten kunt mixen. De echte Mexicaanse guacamole is en blijft een voltreffer. Maar voor bij een zak bietjeschips maakte ik eens een Japanse avocadodip met wasabi en zeewiervlokken.

personen

1

bereiden in

10 à 15 min

maaltijd

spread/dip

Weer thuis na een tripje Flevoland vind ik een inmiddels rijpe avocado op het aanrecht. Ik heb verder niet echt iets te eten in huis, maar avocadodip met bietjeschips is voor een keer verantwoord genoeg. Het is zo gemaakt. En ook zo op trouwens. Voor ik het weet, zijn de schaaltjes leeg. Maar verwacht je avocadodip over te houden? Bewaar dan de pit en leg die in het restant dan verkleurt de guacamole minder snel. Sprenkel eventueel ook nog wat limoensap over de dip om verkleuren tegen te gaan. Een restant Japanse guacamole is ook lekker in een oosterse poké bowl. Kun je geen zeewiervlokken vinden? Knip/snijd dan een velletje van sushi-zeewier in heel kleine stukjes.

Dit heb je nodig voor 1 persoon

Ingrediënten Japanse guacamole

  • 1 avocado
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl sushigember, fijngesneden
  • ½ tl wasabipoeder
  • 1 tl zeewiervlokken (bij natuurwinkel of toko)
  • 2 tl fake zalmeitjes (Ikea verkoopt ‘zalmeitjes’ gemaakt van zeewier)
  • Om te dippen: een zak bietjes-groentenchips

Recept: zó maak je Japanse guacamole

Stap 1

Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees met een vork.

Stap 2

Meng alle ingrediënten behalve de zalmeitjes en laat de smaken een kwartiertje intrekken. Dan geven de zeewiervlokken extra smaak af.

Stap 3

Doe de avocadodop in een schaaltje en leg daar een lepel fake zalmeitjes bovenop. Serveer met bietjes-groentenchips.

Meer inspiratie nodig? Probeer deze recepten eens!

Lekker ziltig: zeesla-venkelsalade

Brunch-tip: zeesla is ook heerlijk in combinatie met venkel en sesamzaadjes.

Ook lekker: poké bowl met enoki

Met poké bowls kun je eindeloos variëren en experimenteren. Probeer deze eens met enoki paddenstoelen

Zo gemaakt: vegan pasta met zeekraal

Hij staat in tien minuten op tafel, deze pasta met avocado en zeekraal.

Delen? Dat kan hieronder. De laatste button zorgt voor een printvriendelijke pagina.