Recept: vegan wortelloof-bloemkoolsoep

Recept: vegan wortelloof-bloemkoolsoep

Wortelloof weggooien? Zonde! Als je bewuster eet, ontdek je dat ‘voedselafval’ vaak heel gezond is én bomvol smaak zit. Zoals wortelloof bijvoorbeeld. Ik maakte er een vegan bloemkool- wortelloofsoep van. Hier het recept.

Lees meer

Welkom bij Best wel Bewust

Dit is de blog van Kim, best wel bewust bezig maar het kan altijd beter. Sinds mijn dertiende ben ik vegetariër, ik rijd geen auto en breng afval gescheiden weg. Maar daarnaast heb ik de afgelopen 17 jaar als reisjournalist/-fotograaf ook de hele wereld overgevlogen. Oeps, daar gaan mijn groene karmapunten. Dus ga ik op zoek naar ‘groenere’ oplossingen. Tegenwoordig eet ik thuis meestal vegan, ik reis minder en probeer zoveel mogelijk per trein en/of bus naar mijn bestemming te gaan. En ik ga op zoek naar andere, gepassioneerde  mensen die bewuster leven. Er zijn eyeopeners en soms ga ik nog hopeloos de fout in. Mijn reis naar een duurzamer leven deel ik hier op bestwelbewust.nl.

DE GROENE REIZIGER

Flevoland: 3 x bijzonder wandelen

Flevoland: 3 x bijzonder wandelen

Wandelen in Flevoland betekent ronddwalen in de jongste provincie van Nederland. Maar jong wil niet zeggen dat er niets bijzonders te vinden is. Ik ging naar Urk, Schokland en het Waterloopbos voor enkele unieke wandelingen met een verhaal.

Lees meer
De sassi van Matera, van shabby naar chic

De sassi van Matera, van shabby naar chic

Matera is een van de twee Culturele Hoofdsteden van 2019. De stad ligt in Basilicata, de regio tussen de teen en de hak van de voet van Italië. Een relatief onbekend gebied. Maar dat is aan het veranderen, op die lekker langzame, ietwat chaotische Italiaanse wijze.

Lees meer

VERRUKKELIJK VEGA(N)

Recept voor hele bloemkool uit de oven

Recept voor hele bloemkool uit de oven

Bloemkool is een van mijn favoriete groenten. En dit recept voor een hele bloemkool uit de oven is ook nog eens snel gemaakt. Terwijl je de bloemkool even voorkookt, mix je de ingrediënten voor de marinade.

Lees meer
Appeltaart, homemade en volledig vegan

Appeltaart, homemade en volledig vegan

Een van mijn zoete zondes is zelfgemaakte appeltaart. En ook die is heel eenvoudig helemaal diervriendelijk en dus vegan te maken. Zo’n zelfgemaakte appeltaart is eigenlijk nog lekkerder als iemand anders hem maakt. Wel de lusten, niet de lasten. Fijn dus dat mijn zus pas de keuken indook en deze veganistische appeltaart maakte.

Lees meer
Lunchgerecht: Oesterzwam-gyros met pitabrood

Lunchgerecht: Oesterzwam-gyros met pitabrood

In de winter eet ik graag ook tijdens de lunch iets warms. Een burger of shoarma of iets dergelijks, natuurlijk veganistisch. Bij AH zag ik mooie rozerode vegan pitabroodjes met biet in het schap liggen. Gezond en het ziet er ook nog leuk uit. Samen met oesterzwammen met gyroskruiden creëer je snel een heerlijke lunchgerecht.

Lees meer

ZO IS DUURZAAM LEUK!

Seventh Generation, duurzaam schoonmaken

Seventh Generation, duurzaam schoonmaken

Bewuster leven vraagt vaak (kleine) offers. Minder vliegen, geen vis en vlees eten, om maar enkele voorbeelden te noemen. Maar het kan soms ook volledig pijnloos: door groene producten te gebruiken. Unilever introduceerde in Nederland het merk Seventh Generation.

Lees meer