Fingerfood: witte koolsalade met Oost-Indische kers

Fingerfood: witte koolsalade met Oost-Indische kers

Buiten eten vraagt om makkelijk. Fingerfood is altijd goed. Geen geklungel met bestek en een bord op schoot, maar makkelijke hapjes die je zelfs staand goed kunt eten. Deze witte koolsalade in een blad van Oost-Indische kers voldoet aan alle eisen.

Lees meer

Welkom bij Best wel Bewust

Dit is de blog van Kim, best wel bewust bezig maar het kan altijd beter. Sinds mijn dertiende ben ik vegetariër, ik rijd geen auto en breng afval gescheiden weg. Maar daarnaast heb ik de afgelopen 17 jaar als reisjournalist/-fotograaf ook de hele wereld overgevlogen. Oeps, daar gaan mijn groene karmapunten. Dus ga ik op zoek naar ‘groenere’ oplossingen. Tegenwoordig eet ik thuis meestal vegan, ik reis minder en probeer zoveel mogelijk per trein en/of bus naar mijn bestemming te gaan. En ik ga op zoek naar andere, gepassioneerde  mensen die bewuster leven. Er zijn eyeopeners en soms ga ik nog hopeloos de fout in. Mijn reis naar een duurzamer leven deel ik hier op bestwelbewust.nl.

VERRUKKELIJK VEGA(N)

Asperges met vegan tofu-eisaus

Asperges met vegan tofu-eisaus

Asperges en ei zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Zelfs vegans hoeven deze heerlijke combinatie niet te missen. Met kala namak en zijden tofu maak je een heerlijke plantaardige, eisaus bij de asperges.

Lees meer
Oranje paprika-soep: vegan Koningsdagrecept

Oranje paprika-soep: vegan Koningsdagrecept

Het wordt een rare Koningsdag dit jaar, zonderde gebruikelijke feesten, optredens en markten. Dan maken we er thuis maar een feestje van. Met bijvoorbeeld deze oranje paprika-soep die in elk geval zorgt voor de juiste, feestelijke kleur aan tafel.

Lees meer

DE GROENE REIZIGER

Hasselt (België): 8  x de leukste wandelroutes

Hasselt (België): 8  x de leukste wandelroutes

Hasselt is één van de leukste verrassingen van België. Niet teveel toeristen, wel de Belgische gezelligheid. Wandelend door de stad ontdek je (culinaire) hotspots, musea, groene oases en meer. Thema’s genoeg voor een stedentrip-weekendje weg.

Lees meer
Boskalis Beach Cleanup Tour: maak de stranden schoon

Boskalis Beach Cleanup Tour: maak de stranden schoon

Afgelopen jaar liep ik een etappe mee van de Boskalis Beach Cleanup Tour, de leukste manier om de stranden van Nederland wat schoner te maken. Ook dit jaar kun je weer meehelpen plastic en ander afval van onze kust te verwijderen. Opruimen was zelden zo gezellig en nuttig tegelijk.

Lees meer

ZO IS DUURZAAM LEUK!

Chef kok Han Ji over zijn duurzame keuzes

Chef kok Han Ji over zijn duurzame keuzes

Duurzame keuzes worden steeds gewoner. Best wel Bewust vraagt geregeld aan mensen waarom zij welke bewuste keuzes maken. Ditmaal Han Ji, chef-kok en eigenaar van verschillende restaurants waar Chinese voedingsleer gecombineerd wordt met westerse gerechten

Lees meer
Vegan voor beginners > van A tot Z

Vegan voor beginners > van A tot Z

Sinds 1 januari 2019 eet ik thuis vegan, na bijna 40 jaar vegetariër geweest te zijn. Op sommige momenten zonder problemen. Andere keren merk ik dat in producten toch iets dierlijks verwerkt is of heb ik moeite een goede vervanger te vinden. Daarom een A tot Z lijst voor beginnende vegans.

Lees meer
Doe mee: Week tegen Voedselverspilling

Doe mee: Week tegen Voedselverspilling

De eerste week van oktober is de Week tegen Voedselverspilling. En dat is nodig. Alleen in Nederland gooien we samen jaarlijks zo’n 700 miljoen kilo nog eetbaar/drinkbaar voedsel weg, aldus Milieu Centraal.

Lees meer