Vegan broccolirijst buddha bowl met rode kool

Vegan broccolirijst buddha bowl met rode kool

Vaak zie ik in de supermarkt bakjes broccolirijst liggen. Best prijzig vergeleken met de stronkjes broccoli die iets verderop op de groente afdeling liggen. Dus heb ik zelf wat broccoli tot rijst vermalen. Het blijkt een heerlijke basis voor een veganistische buddha bowl.

Lees meer

Welkom bij Best wel Bewust

Dit is de blog van Kim, best wel bewust bezig maar het kan altijd beter. Sinds mijn dertiende ben ik vegetariër, ik rijd geen auto en breng afval gescheiden weg. Maar daarnaast heb ik de afgelopen 17 jaar als reisjournalist/-fotograaf ook de hele wereld overgevlogen. Oeps, daar gaan mijn groene karmapunten. Dus ga ik op zoek naar ‘groenere’ oplossingen. Tegenwoordig eet ik thuis meestal vegan, ik reis minder en probeer zoveel mogelijk per trein en/of bus naar mijn bestemming te gaan. En ik ga op zoek naar andere, gepassioneerde  mensen die bewuster leven. Er zijn eyeopeners en soms ga ik nog hopeloos de fout in. Mijn reis naar een duurzamer leven deel ik hier op bestwelbewust.nl.

VERRUKKELIJK VEGA(N)

Gefermenteerde tofu: het is bijna vegan feta

Gefermenteerde tofu: het is bijna vegan feta

Het begint bijna op een hobby te lijken: fermenteren. Na de heerlijke bloemkool en rodekool heb ik me nu op tofu gestort. Ik kocht al geregeld gefermenteerde tofu van Taifun maar dat is best een dure hobby. Zelf maken is een stuk goedkoper. En bovendien kun je er nog extra smaakjes aan toevoegen ook. Ik vind gefermenteerde tofu heerlijk als alternatief voor het traditionele kaasblokje. Maar de kimchi tofu doet het ook erg goed in salades en buddha bowls.

Lees meer
Romige mangomousse, vegan en fruitig

Romige mangomousse, vegan en fruitig

Hier een recept voor een snel te maken, verrukkelijk romig dessert. Natuurlijk is deze mangomousse vegan, dankzij de plantaardige ‘slagroom’. Een zomers afsluiting voor een diner. Of als lekker tussendoortje als je trek hebt in een fruitige snack.  

Lees meer

DE GROENE REIZIGER

De sassi van Matera, van shabby naar chic

De sassi van Matera, van shabby naar chic

Matera is een van de twee Culturele Hoofdsteden van 2019. De stad ligt in Basilicata, de regio tussen de teen en de hak van de voet van Italië. Een relatief onbekend gebied. Maar dat is aan het veranderen, op die lekker langzame, ietwat chaotische Italiaanse wijze.

Lees meer
Drie x (vegan) restaurants in Helsinki

Drie x (vegan) restaurants in Helsinki

Vegan eten is in Helsinki geen enkel probleem. Overal waar ik vroeg om een plantaardige menu kreeg ik de meest fantastische gerechten voorgeschoteld, bomvol smaak en als schilderijtjes zo mooi. Mijn top 3 van restaurants in Helsinki waar je voortreffelijk vegan en vegetarisch kunt eten.

Lees meer

ZO IS DUURZAAM LEUK!

Seventh Generation, duurzaam schoonmaken

Seventh Generation, duurzaam schoonmaken

Bewuster leven vraagt vaak (kleine) offers. Minder vliegen, geen vis en vlees eten, om maar enkele voorbeelden te noemen. Maar het kan soms ook volledig pijnloos: door groene producten te gebruiken. Unilever introduceerde in Nederland het merk Seventh Generation.

Lees meer