Venkel-komkommer smoothie, fris en romig

Venkel-komkommer smoothie, fris en romig

Deze venkel-komkommersmoothie ontstond per ongeluk. Meestal maak ik een groene spinazie-smoothie. Maar de spinazie was op en ik had nog wel een stukje venkel in de koelkast liggen. Het resultaat: een frisse, romige smoothie.

Lees meer

Welkom bij Best wel Bewust

Dit is de blog van Kim, best wel bewust bezig maar het kan altijd beter. Sinds mijn dertiende ben ik vegetariër, ik rijd geen auto en breng afval gescheiden weg. Maar daarnaast heb ik de afgelopen 17 jaar als reisjournalist/-fotograaf ook de hele wereld overgevlogen. Oeps, daar gaan mijn groene karmapunten. Dus ga ik op zoek naar ‘groenere’ oplossingen. Tegenwoordig eet ik thuis meestal vegan, ik reis minder en probeer zoveel mogelijk per trein en/of bus naar mijn bestemming te gaan. En ik ga op zoek naar andere, gepassioneerde  mensen die bewuster leven. Er zijn eyeopeners en soms ga ik nog hopeloos de fout in. Mijn reis naar een duurzamer leven deel ik hier op bestwelbewust.nl.

VERRUKKELIJK VEGA(N)

Vegan no bake cheesecake met Violife Creamy

Vegan no bake cheesecake met Violife Creamy

Cheesecake, je mag me ervoor wakker maken. Maar alleen als het een no bake cheesecake is. Het lekkere frisse van de verse ‘kaas’ maakt deze taart onweerstaanbaar. Met een bakje Violife Creamy original is de vegan vulling zo gemaakt.

Lees meer
Recept: vegan wortelloof-bloemkoolsoep

Recept: vegan wortelloof-bloemkoolsoep

Wortelloof weggooien? Zonde! Als je bewuster eet, ontdek je dat ‘voedselafval’ vaak heel gezond is én bomvol smaak zit. Zoals wortelloof bijvoorbeeld. Ik maakte er een vegan bloemkool- wortelloofsoep van. Hier het recept.

Lees meer
Recept voor pompoensalade met vegan feta

Recept voor pompoensalade met vegan feta

Deze geroosterde, lauwe pompoensalade met vegan ‘feta’ heeft alles wat je wilt in deze koude wintermaanden. Het hartverwarmende van in de oven geroosterde pompoen, het frisse van gemarineerde vegan feta en het zoete van granaatappelpitjes en het knapperige van geroosterde pompoenpitten. Hier het recept voor een lauwwarme pompoensalade.

Lees meer

DE GROENE REIZIGER

Zaandam – Groene, paradijselijke plekjes in de stad

Zaandam – Groene, paradijselijke plekjes in de stad

Nederland en natuur lijken soms mijlenver uit elkaar te liggen. Toch kun je in elke stad wel enkele paradijselijke plekjes vinden. Prettig om niet altijd ver te hoeven reizen om even dat vakantiegevoel te krijgen. Dit zijn mijn groene favorieten in (en eentje net buiten) Zaandam.

Lees meer
Kersenfestival: wandelen in Slovenië

Kersenfestival: wandelen in Slovenië

Begin juni staat de regio Brda in Slovenië in het teken van het kersenfestival. Ik maakte tijdens het Cherry festival een wandeling door de kersenboomgaarden, at kilo’s kersen én proefde heerlijke wijnen.

Lees meer
Top restaurants in Trentino (Italië)

Top restaurants in Trentino (Italië)

Natuur is één van de redenen waarom ik zo graag in Italië ben. Eten is een goede tweede! En ik ben in goed gezelschap. Italië en eten zijn bijna synoniem. Als je een Italiaan op Facebook volgt, merk je dat het zelden over politiek of de crisis gaat maar des te vaker over eten. Italianen raken pas echt van slag als ze lezen over pizza met ananas of pasta met tomatensaus uit de magnetron.

Lees meer

ZO IS DUURZAAM LEUK!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.