Met een lange lockdown achter de rug en nog geen zicht op een versoepeling wordt het verlangen naar een verrukkelijke restaurant-maaltijd met de dag groter. Dankzij Chef Han Ji kun je nu thuis genieten van de culinaire creaties die hij normaal in zijn restaurants serveert. De maaltijden worden keurig thuisbezorgd.

 

De dressing van deze salade is onvergetelijk, umami, thuisbezorgd maaltijden

De dressing van deze salade is onvergetelijk

 

Ik kies voor de Umami shared dining@home vega kit, een lunch of diner voor twee personen bestaand uit twee verschillende voorgerechten, twee verschillende hoofdgerechten en twee keer hetzelfde nagerecht. Plus enkele snacks en bijgerechten. Benieuwd of deze thuiservaring net zo goed bevalt als eten in een restaurant.

Zakjes vol verrassingen, benieuwd hoe het Umami-menu zal smaken

Zakjes vol verrassingen, benieuwd hoe het Umami-menu zal smaken

 

Maaltijden per post

De volgende avond al staat PostNL Food voor de deur met twee tassen vol eten. Gekoeld en wel. Ik heb voor de volgende dag rond lunchtijd mijn zus uitgenodigd, dus de tassen verdwijnen in de koelkast. Dat kan, volgens de beschrijving die ik erbij krijg. Alles zit keurig verpakt in bakjes, voorzien van stickers met verschillende kleuren en nummers. Wel wat afval, maar gelukkig zit er ook veel in composteerbare bakjes. Maar verder ziet het er veelbelovend uit.

De hoofdgerechten zijn in vier eenvoudige stappen te bereiden, umami, thuisbezorgd maaltijden

De hoofdgerechten zijn in vier eenvoudige stappen te bereiden

 

Restaurantmenu thuis

De eerste gang is koud. Het zijn twee verschillende salades die ik zo netjes mogelijk op bordjes probeer te krijgen. Een fotootje van hoe het er eigenlijk uit hoort te zien was handig geweest, al was het online. Maar ook al ziet het er niet zo perfect uit als de borden die ik ooit in het restaurant kreeg voorgeschoteld, de smaak is top.

De little gem salade is verrukkelijk fris van smaak. De parelcouscous heeft lekker veel pit. Vooral dankzij de perfecte chilisaus die erbij zit. Doe mij daar maar een hele fles van! Ik heb thee bij de maaltijdkit besteld. De smaken zijn minder uitgesproken dan de thee die in het restaurant geserveerd wordt, maar toch leuk om bij elke gang een andere thee te drinken.

De salades worden kant-en-klaar in composteerbare bakjes beziorgd, umami, thuisbezorgd maaltijden

De salades worden kant-en-klaar in composteerbare bakjes beziorgd

Lekker fris, dit voorgerecht van little gem salade met wasabimayonaise, umami, thuisbezorgd maaltijden

Lekker fris, dit voorgerecht van little gem salade met wasabimayonaise

 

Hoofgerechten uit de oven

De hoofdgerechten en de gebakken rijst kunnen allemaal tegelijk even lang in de oven. Ik heb ze enkele minuten langer in de oven laten staan omdat de gerechten na de aanbevolen 13 minuten nog niet warm waren. De courgette en king boleet zijn heerlijk, maar onze favoriet is de shanghai paksoi met de shiitake. Wat een hoeveelheid smaak zit er in die paddenstoelen.

Een van de hoofdgerechten van de shared dining@ home kit vega

Eén van de hoofdgerechten van de shared dining@ home kit vega

Ons favoriete hoofdgerecht met shiitake bomvol smaken, umami, thuisbezorgd maaltijden

Ons favoriete hoofdgerecht met shiitake bomvol smaken

Bijgerecht, een salade van wakame zeewier, umami, thuisbezorgd maaltijden

Bijgerecht, een salade van wakame zeewier

 

Twee uur later

Leuk om te merken dat zo’n luxe thuisbezorgmaaltijd op deze manier echt een eetervaring wordt. We zijn al zo’n twee uur verder als we aan het dessert beginnen. Jammer dat de yoghurt niet in een apart bakje zit. Dan zou de gembercake minder zompig geworden zijn en was het makkelijker geweest het geheel mooi op bordjes te krijgen. Nou ja, een kniesoor… De smaak is er niet minder om. Natuurlijk, dit gerecht is niet vegan, dus ik heb voor een keer mijn vegan eetregime overboord gegooid.

Is het een aanrader? Zeker. Dit is een heel andere thuisbezorgd-ervaring dan een online bestelde pizza. De smaken zijn heerlijk en verfijnd. En de dag erna geniet ik nog van wat er over was van de zak casavekroepoek. Lekker hoor!

Het dessert, gembercake met meloen, matcha en yoghurt.

Het dessert, gembercake met meloen, matcha en yoghurt.

 

Ook thuis culinair genieten?

Via de website kun je verschillende Chef@home kits bestellen. Van een hoofdgerecht plus bijgerechten tot uitgebreide viergangen belevenissen of een valentijnsverrassing. Wie binnen een straal van 5 km van een van de restaurants woont, krijgt de bestelling voor 3,50 euro thuisgeleverd. Wie verder weg woont, kan in bijna geheel Nederland kiezen voor bezorging per post. Dat kost tijdelijk 7,50 euro, daarna 12,50 euro.