
Getest: thuisbezorgmaaltijden van Uitgekookt
Het afgelopen jaar heb ik weinig buiten de deur gegeten. Niet vrijwillig maar vanwege de corona-maatregelen. Maar soms heb ik even geen zin om te koken en wil ik zonder moeite te doen toch lekker en gezond eten. Daarom testte ik de thuisbezorgmaaltijden van Uitgekookt.
Welkom bij Best wel Bewust
Dit is de blog van Kim, best wel bewust bezig maar het kan altijd beter. Sinds mijn dertiende ben ik vegetariër, ik rijd geen auto en breng afval gescheiden weg. Maar daarnaast heb ik de afgelopen 17 jaar als reisjournalist/-fotograaf ook de hele wereld overgevlogen. Oeps, daar gaan mijn groene karmapunten. Dus ga ik op zoek naar ‘groenere’ oplossingen. Tegenwoordig eet ik thuis meestal vegan, ik reis minder en probeer zoveel mogelijk per trein en/of bus naar mijn bestemming te gaan. En ik ga op zoek naar andere, gepassioneerde mensen die bewuster leven. Er zijn eyeopeners en soms ga ik nog hopeloos de fout in. Mijn reis naar een duurzamer leven deel ik hier op bestwelbewust.nl.
Rode wintersalade met rode kool en bietenmousse
Een maaltijdsalade in de winter? Yep, wel als je voor deze rode wintersalade kiest. Deze salade zit bomvol echte wintergroenten én is hartverwarmend lekker.
Rode linzensoep met limoen-kokosroom
Rode linzensoep is comfort food, maar dan wel een gezonde variant. Dankzij de Marokkaanse ras-el-hanout kruidenmix krijgt deze maaltijdsoep een lekkere smaak boost.
Bosbessenmousse, vegan en super-zacht
Zelf even snel een nagerecht maken? Dat is niet zo moeilijk. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een minuut of tien deze vegan silken tofu-bosbessenmousse.
Bieten tarte tatin met mierikswortelmousse
Een bieten tarte tatin wilde ik al heel lang eens maken. Gewoon omdat ik bietjes uit de oven zo lekker vind. En met een knapperig bladerdeeglaagje en een scherpe mierikswortelmousse zijn rode bieten helemaal onweerstaanbaar.
Venkel-komkommer smoothie, fris en romig
Deze venkel-komkommersmoothie ontstond per ongeluk. Meestal maak ik een groene spinazie-smoothie. Maar de spinazie was op en ik had nog wel een stukje venkel in de koelkast liggen. Het resultaat: een frisse, romige smoothie.
Baharat-burger (vegan) met rode kool-salade
Het pakje vegan gehakt van Naturli had ik al enkele keren gezien. Griezelig hoeveel dat op dierlijk gehakt lijkt. Het leek me een praktische basis voor een plantaardige homemade burger. Et voilà, hier is de veganistische baharat-burger met daarbij rode kool-salade met komijn.
Ratatouille, gemengde groenten uit de oven
Van restjes groenten maakt je eenvoudig ratatouille. Het ziet er leuk uit en is bovendien snel gemaakt. De oven doet het meeste werk.
Recept: linzen-boerenkoolsalade met tahin dressing
In deze winterse linzen-boerenkoolsalade verwerkte ik een oer-Hollandse groente. Maar dankzij de dressing met tahin krijgt de salade toch een oriëntaals tintje. De linzen gaan lauwwarm door de boerenkool waardoor dit een echte wintersalade wordt.
Wortelwraps voor een mjummie, vegan lunch
Bij de supermarkt kocht ik worteltortilla’s met 45% groenten. Heerlijk voor een gezonde, vegan lunch met wortelwraps. Van die lekkere lentekleuren word ik zó vrolijk.
Recept: vegan gele tomatensoep met venkelzaad
Haal de lente in huis met deze zonnige gele tomatensoep met verfrissende venkelzaad en verse munt-topping. Natuurlijk is de soep vegan.
Recept: vegan no bake chocoladetaart
Sinds mijn allereerste no bake vegan cheesecake zo goed gelukt is, ben ik helemaal in de taart-modus. En omdat chocolade mijn belangrijkste zoete guilty pleasure is, probeerde ik ditmaal een veganistische no bake chocoladetaart. Mag je iets na één puntje proeven al officieel een verslaving noemen?
Geroosterde groenten uit de oven
Het roosteren van groenten in de oven zorgt ervoor dat de smaak zoveel intenser wordt. Maar het is wel een langzame manier van garen. Daarom combineer ik enkele soorten groenten, sommige eet ik direct terwijl ze nog warm zijn, andere bewaar ik voor een salade of poké bowl de volgende dag.
Vegan no bake cheesecake met Violife Creamy
Cheesecake, je mag me ervoor wakker maken. Maar alleen als het een no bake cheesecake is. Het lekkere frisse van de verse ‘kaas’ maakt deze taart onweerstaanbaar. Met een bakje Violife Creamy original is de vegan vulling zo gemaakt.
Recept: vegan wortelloof-bloemkoolsoep
Wortelloof weggooien? Zonde! Als je bewuster eet, ontdek je dat ‘voedselafval’ vaak heel gezond is én bomvol smaak zit. Zoals wortelloof bijvoorbeeld. Ik maakte er een vegan bloemkool- wortelloofsoep van. Hier het recept.
De Waddenkust, een smaakvolle kennismaking
De Waddenkust is een bijzonder stukje Nederland: ze verbindt drie provincies, de Waddenzee is nooit ver weg. Ik maakte een roadtrip langs Groningen, Friesland en Noord-Holland. En zag veel natuur plus her en der een stad(je) voor de afwisseling. Bovendien blijkt de Waddenkust een soort openlucht supermarkt. Deel 1 van mijn rondreis langs de Waddenkust.
Recept voor pompoensalade met vegan feta
Deze geroosterde, lauwe pompoensalade met vegan ‘feta’ heeft alles wat je wilt in deze koude wintermaanden. Het hartverwarmende van in de oven geroosterde pompoen, het frisse van gemarineerde vegan feta en het zoete van granaatappelpitjes en het knapperige van geroosterde pompoenpitten. Hier het recept voor een lauwwarme pompoensalade.
Recept voor hele bloemkool uit de oven
Bloemkool is een van mijn favoriete groenten. En dit recept voor een hele bloemkool uit de oven is ook nog eens snel gemaakt. Terwijl je de bloemkool even voorkookt, mix je de ingrediënten voor de marinade.
Chef kok Han Ji over zijn duurzame keuzes
Duurzame keuzes worden steeds gewoner. Best wel Bewust vraagt geregeld aan mensen waarom zij welke bewuste keuzes maken. Ditmaal Han Ji, chef-kok en eigenaar van verschillende restaurants waar Chinese voedingsleer gecombineerd wordt met westerse gerechten