Mooi om te zien hoe veel van de dingen die het leven lekker maken 100% plantaardig zijn. Of hoe ze eenvoudig diervriendelijk gemaakt kunnen worden. Kokosmakronen bijvoorbeeld zijn dankzij gecondenseerde kokosmelk makkelijk te veganizen.

 

Vegan kokosmakronen met limoen en chocolade. Plantaardig, veganistisch

Vegan kokosmakronen met limoen en chocolade

Kokosmakronen worden meestal met eieren gemaakt, het hele ei of alleen het wit. In deze 100% plantaardige variant worden de eieren vervangen door een blikje gecondenseerde kokosmelk. Het spul is mierzoet dus er hoeft geen suiker toegevoegd te worden. Sterker nog, ik heb er enkele ingrediënten aan toegevoegd als tegenhanger voor de voor mij té zoete smaak. Limoen zorgt voor een fris-zure toon. Cacao en cacao nibs voegen een licht bittertje toe aan de kokoskoekjes.

 

Ingrediënten voor vegan kokosmakronen

Recept voor 16 kokosmakronen

  • 250 gr gemalen kokos + enkele eetlepels
  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 gr), bv van Nature’s Charm
  • 1 limoen, rasp en 1 el sap
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 el cacao nibs
De basis-ingrediënten voor plantaardige kokosmakronen: kokosrasp en gecondenseerde kokosmelk

De basis-ingrediënten voor kokosmakronen: kokosrasp en gecondenseerde kokosmelk

 

Recept voor veganistisch kokosmakronen

Stap 1

Verwarm de over voor op 180⁰C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Roer de gecondenseerde kokosmelk en de kokosrasp door elkaar.

Stap 3

Verdeel het mengsel in twee porties.

Stap 4

Roer door de ene helft het limoensap en de limoenrasp. Het mengsel is nu iets te slap, dus voeg er twee of drie el kokosrasp aan toe zodat je er balletjes van kunt draaien. Maak er met natte handen acht balletjes van en leg die op een de bakplaat.

Stap 5

Meng door de andere helft het cacaopoeder en de cacao nibs. Maak ook van het chocolade-kokosmakronen mengsel acht balletjes en leg die op de bakplaat.

Stap 6

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde over en bak 20 à 25 minuten. Haal ze kokosmakronen eruit als de bovenkant van de limoen-kokosmakronen lichtbruin zijn. De chocolade-kokosmakronen zijn natuurlijk sowieso al bruin. Laat de kokoskoekjes afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt want nog warm vallen ze makkelijk uit elkaar.

 

MEER ZIN IN ZOET

Heerlijk fris voor zwoele zomerdagen is deze vegan no-bake munt-mango-cheesecake.

no bake vegan munt-mango cheesecake met kokos, taart, veganistisch, plantaardig

No bake vegan munt-mango cheesecake met kokos

Liever chocolade? Deze no bake chocolade-koffietaart is ook 100% plantaardig.

Diervriendelijk en geen oven nodig: veganistische no bake chocoladetaart, vegan

Diervriendelijke no bake chocoladetaart